Reacties burgemeester Dirk Van Mechelen in de pers

CoronaOkWe lezen vandaag:

HLN 29/7
Kapels burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) begrijpt dat de grootst mogelijke voorzichtigheid is geboden, nu het coronavirus opflakkert. “Maar dat de provincie zomaar alle randgemeenten van Antwerpen in de rode risicozone plaatst, is voor ons niet evident. We tellen twee besmettingen in de voorbije zeven dagen.” Kapellen grenst dan wel aan de stad Antwerpen, de cijfers zijn er oneindig veel gunstiger dan bij de grote buur. Op geen enkel moment kwam de grensgemeente in de buurt van de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners in één week tijd. “De maatregelen gaan erg ver voor ons”, zegt Dirk Van Mechelen. “Zeker voor onze jeugd die het de voorbije maanden al moeilijk heeft gehad, is vier weken sociale lockdown ingrijpend.”
Van Mechelen wil dat Kapellen zijn imago van gastvrije gemeente behoudt. “We gaan met gezond verstand handhaven. In onze straten zijn er geen momenten van grote drukte. Het is wel zo dat we extra patrouilles voorzien om het sluitingsuur in de horeca in goede banen te leiden. Ik vrees immers een pieksituatie rond 23u00.”
GvA 29/7
“Ik begrijp die keuze wel”, reageert burgemeester Dirk Van Mechelen van KAPELLEN. “Onze gemeente grenst aan Antwerpen. De lijnen tussen Ekeren, Kapellen en Brasschaat zijn dun. Veel evenementen hadden wij al spontaan afgelast. Ik vrees dat er ook in het najaar nog niet veel georganiseerd zal kunnen worden. Onze problemen in ons woonzorgcentrum waren onder
controle, maar we worden nu mee in het bad getrokken met Antwerpen. Deze sociale lockdown heeft enorme effecten op onze samenleving, zowel economisch als voor ons sociaal weefsel. Ik kan u zeggen dat het hier in Kapellen op weinig enthousiasme wordt onthaald afgaande op de telefoontjes die ik al kreeg deze voormiddag. Het fitnesscenter hier in Kapellen had zichzelf al
zeer strenge maatregelen opgelegd. Die mensen voelen zich gepakt door wat er in Antwerpen gebeurt. Maar we gaan dit alles zo goed mogelijk trachten te handhaven.”

woensdag 29 juli 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: