Voorstel wijziging verkeerssituatie Golflei

eenrichtingIn het voorjaar van 2021 vinden werkzaamheden plaats op de Kalmthoutsesteenweg tussen De Pretlaan en de Franselei. Deze werken houden onder meer de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad in aan de zuidelijke zijde van de Kalmthoutsesteenweg in (tussen de spoorweg en de Franslei). De Golflei tussen de Kalmthoutsesteenweg (Blokjesweg) en de Heidestraat-Noord is momenteel een dubbele richting straat en het uitrijden via de Golflei ervaren veel weggebruikers als gevaarlijk, dit omwille van de slechte zichtbaarheid én de nabijheid van de spooroverweg. Omwille van veiligheidsoverwegingen wordt de Golflei tussen de Kalmthoutsesteenweg en de Heidestraat-Noord enkel richting met als toegelaten rijrichting van Kalmthoutsesteenweg naar Heidestraat-Noord. Het uitgaande verkeer wordt op deze manier gecentraliseerd naar de Heidestraat-Noord. Het college zal dit voorstel voorleggen aan de gemeenteraad.

vrijdag 25 september 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: