BKO Zilverenhoek gesloten tot einde deze week

CoronaOkDe Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) Zilverenhoek blijft tot en met vrijdag 16 oktober gesloten. Een van de vaste begeleiders heeft positief getest op corona. Daarom moeten ook de andere begeleiders in quarantaine én worden getest (op woensdag). De besmette begeleider kreeg pas zaterdag ll. symptomen én heeft maandag niet gewerkt. De kinderen hadden vrijdag en de dagen voordien uitsluitend zogenaamd laag-risicocontact met de betrokken begeleider (daar alle begeleiders te allen tijde mondmaskers dragen). Dat wil zeggen dat de kinderen in BKO Zilverenhoek niet in quarantaine moeten én niet moeten worden getest, tenzij ze ziektesymptomen zouden vertonen. De kinderen moeten wel hun hobby’s en andere sociale activiteiten twee weken opschorten. Bovendien vermijden ze best zoveel mogelijk contact met risicogroepen zoals grootouders. Alle ouders met kinderen in BKO Zilverenhoek werden per mail op de hoogte gebracht. Ook kleuter- en basisschool Zilverenhoek werd verwittigd over deze gemeentelijke beslissing. De begeleiders werken al sinds het begin van de coronacrisis in vaste bubbels per locatie. Dus de vermelde besmetting heeft géén gevolgen voor de BKO-locaties Park, Putte en Hoogboom.

dinsdag 13 oktober 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: