Invoering nieuwe blauwe PMD-zak

pmdIn het uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval is opgenomen dat alle plastic verpakking selectief moeten worden ingezameld. Momenteel mogen nog niet alle plastic verpakkingen in de huidige blauwe PMD-zak. In de loop van 2021 moet heel Vlaanderen overgeschakeld zijn naar deze uitgebreide blauwe zak. De huidige zak zal hierbij bewaard worden, enkel de inhoud wordt aangepast. IGEAN heeft laten weten dat de sorteerinstallatie in het voorjaar wordt aangepast om de extra fracties effectief te kunnen uitsorteren en recycleren zodat de omschakeling voor Kapellen gepland is rond maart 2021. Het college van burgemeester geeft haar goedkeuring voor de invoering en de geplande communicatie aan de Kapellenaren.

donderdag 29 oktober 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: