Toestand straatbomen Bernard de Vadderlaan

boomstraatOKNaar aanleiding van enkele meldingen van bewoners van de Bernard De Vadderlaan over de toestand van de straatbomen, werd ir. Johan Possemiers gevraagd om de conditie van de beuken opnieuw te evalueren. De eerdere onderzoeken dateren van 2011 en 2016. Het huidig onderzoek wijst uit dat de oudere beuken in zeer slechte conditie verkeren. De extrapolatie dat deze beuken binnen dit en 3 jaar afgestorven zouden zijn (of in nog slechtere/gevaarlijke conditie) en de geplande rioleringswerken in het najaar van 2021, stelt ir. Johan Possemiers en het college voor om geen risico’s te nemen en de 21 oudere/gevaarlijke beuken dit najaar nog te rooien in functie van de veiligheid in de straat. De nodige communicatie met de straatbewoners over de toestand en de aanpak van de oudere beuken in de straat gebeurt met een bewonersbrief. Voorlopig worden geen nieuwe bomen in de straat opnieuw aangeplant. Het is beter om dit te doen in het plantseizoen volgend op het einde van de rioleringswerken. De straatbewoners zullen uit 3 boomsoorten kunnen kiezen voor de heraanplant in hun straat.

woensdag 4 november 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: