Waterdicht maken bodem parkvijver

VijverOKOnze vijver in het park Beaulieu staat grote delen van het jaar (bijna) droog, dit ten gevolge van de lage waterstand en de lange droge periodes. De vijver is momenteel volledig waterdoorlatend. De waterstand van de parkvijver gaat voornamelijk op en neer in functie van de grondwaterstand. De invloed van het toekomende regenwater heeft dus slechts een beperkte en tijdelijke invloed op de waterstand van de parkvijver. Indien we een gedeelte van de parkvijver waterdicht maken met betonietmatten (klei), kunnen we ervoor zorgen dat de parkvijver het ganse jaar (deels) gevuld is met water.  De uitvoering van de werken wordt voorzien in februari/maart 2021.

vrijdag 20 november 2020
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: