Terrassen openbaar domein

TerrasOKHet schepencollege heeft het terrasreglement goedgekeurd met betrekking op het uitzicht en de plaatsing van de terrassen op openbaar domein in de gemeente Kapellen. Dit reglement regelt de private ingebruikname van het openbaar domein met het oog op het uitbaten van een seizoensterras. De publieke ruimte heeft heel wat verschillende functies. Iedereen in onze gemeente maakt er deel van uit en is er tegelijkertijd ook te gast. Dat geldt ook voor horeca en terrassen. Terrassen nemen in een gemeente een bijzondere plaats in en zorgen voor sfeer en gezelligheid. De aanwezigheid van terrassen beïnvloedt onmiskenbaar de beleving van de publieke ruimte, en omgekeerd biedt de aanleg van de publieke ruimte ook opportuniteiten voor de exploiteerbaarheid van terrassen. Kapellen wil blijven inzetten op meer kwalitatieve publieke ruimte waarbij (ook) terrassen worden ingericht in harmonie met hun omgeving. Daarnaast legt dit reglement enkele regels en afspraken vast inzake eenvormigheid, afmetingen en toegankelijkheid van terrassen in hun omgeving. Op die manier weten zowel de gemeente, als beheerder van de publieke ruimte, als de horeca-uitbater, als ondernemer die een belangrijke rol heeft in het creëren van een boeiende en aangename sfeer in de gemeente, perfect waar ze aan toe zijn. De gemeente heft geen retributie/belasting voor het plaatsen van terrassen.

vrijdag 11 maart 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: