Aanpak bermen Kapellenbos

BermOKDe bermen in Kapellenbos, zowel west als oost worden nu al een 10-tal jaar tijdens het groeiseizoen maandelijks gemaaid (in totaal 6 beurten). Ook de grachtkanten worden 2 keer gemaaid (juni en september). Een aantal aanpassingen worden gedaan inzake de maaifrequentie van de bermen. Zo werd de maaifrequentie van de bermen in het binnen gebied van Kapellenbos teruggebracht naar 4 maaibeurten, dus circa om de 2 maanden. Dit heeft als voordeel dat er meer diverse ecologische bermen zich kunnen ontwikkelen. Ook de maaifrequentie van de brede bermen in de Oude Galgenstraat werd aangepast: deze bermen worden al vele jaren elke 14 dagen gemulchd. Om op termijn te komen naar meer diverse en ecologisch waardevollere bermen (zeker gelet op de nabijheid van het Mastenbos en het Ertbrandbos), wordt vanaf 2022 deze brede bermen slechts 2 maal gemaaid. In functie van de zichtbaarheid zal er wel nog elke 14 dagen deels gemaaid worden, de zogenaamde ‘netheidsstrook’ van ca. 1m breed, langs alle straatzijden en langs weerszijden van opritten en toegangen. Aan de maaifrequentie van de grachtkanten in het hele gebied wordt niets gewijzigd: 2 beurten in juni en september. Deze opdracht zal de volgende jaren opnieuw worden uitgevoerd door de VZW Aralea vzw uit Brasschaat voor € 43.390,60 euro (inclusief 21% btw)

donderdag 7 april 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: