Signalisatie fietsstraten Ruyseveltslei tot Oude Bergsebaan

FietsstraatOKHet voorstel van Lantis ter verbetering van de fietsverbinding naar het station van Kapellen werd reeds eerder door het schepencollege aanvaard. Het betreft de heraanleg van de Koningin Astridlaan tussen de Ruyseveltslei en de Koolkaai. Lantis heeft inmiddels ook een voorstel uitgewerkt voor het aanbrengen van signalisatie op het voortraject naar de Koningin Astridlaan. Het voorstel omvat de inrichting van de Oude Bergsebaan en de Ruyseveltslei als fietsstraat. Er zal een loper ‘fietsstraat’ over de volledige breedte van de rijbaan worden aangebracht op de kruising van de Ruyseveltslei ter hoogte van de Koningin Astridlaan en ter hoogte van alle zijstraten van de Ruyseveltslei. Daarnaast zullen er fietslogo’s geplaatst worden aan weerszijden van de rijbaan van de Ruyseveltslei en de Oude Bergsebaan. In het gedeelte van de Oude Bergsebaan tussen de Bunderbeeklaan en de Hoogboomsteenweg wordt het bestaande fietspad ontdubbeld; fietsers richting Hoogboomsteenweg blijven op de rijbaan, fietsers komende van de Hoogboomsteenweg nemen het bestaande fietspad. De rijbaan tussen de Ruyseveltslei en de Stationsstraat zal in het rood voorzien worden. Het college stemde in met dit voorstel . De heraanleg en aanbrengen van signalisatie zullen in het najaar van 2022 uitgevoerd worden.

woensdag 13 april 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: