Haalbaarheidsstudies Ecopower

ZonnepanelenOKReeds eerder werd beslist om samen te werken met Ecopower om zonnepanelen te plaatsen op de daken van een aantal gemeentelijke gebouwen. Hierbij zal de gemeente de stroom afkopen via een stroomafnameovereenkomst, in een contract van 10, 15 of 20 jaar. Van 8 gebouwen werd inmiddels een haalbaarheidsstudie opgemaakt: Bib en Dienstencentrum te Putte; sporthal Putte, sporthal centrum, polyvalente zaal Lux, Muziekacademie, sporthal Hoogboom, BKO Hoogboom en de Brandweerkazerne. Bij akkoord met de studies worden de nodige stabiliteits- en netstudies uitgevoerd.  Het schepencollege besliste om voor 8 gebouwen een contract van 20 jaar af te sluiten. Hierbij zullen de weerhouden installaties (na positief resultaat van de studie) vanaf dag één een besparing betekenen in de vorm van een lagere elektriciteitsfactuur. Ecopower blijft verantwoordelijk voor het onderhoud van de PV-installaties.

vrijdag 15 april 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: