Gebiedsdeals droogte in verband met de Antitankgracht

GrachtokOm de leefbaarheid en mobiliteit van de Antwerpse regio te verbeteren, heeft de Vlaamse regering het complex project Oostelijke Verbinding opgestart (oostelijk deel van het Haventracé). Eén van de doelstellingen hierbij, is in te zetten op een klimaatrobuuste ruimtelijke ordening (opvang en opslag van broeikasemissies). De doelstellingen van de klimaatgordel sluiten aan bij de lokale gebiedsdeal droogte en op basis hiervan kan het team klimaatgordel zich kandidaat stellen voor een gebiedsdeal. Het college besliste vanuit het complex project Oostelijke Verbinding in te tekenen op de lokale gebiedsdeal droogte ‘Antitankgracht en omgeving’ en ‘( Antitankgracht-kruisende) waterlopen in het Beneden Scheldebekken. Kapellen is aangesloten bij het Regionaal Landschap de Voorkempen, dat de gebiedsdeals in verband met de Antitankgracht mee zal ondersteunen.

dinsdag 19 april 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: