Laptops voor armoede-organisaties

laptopOKDe organisatie ‘Ondernemers voor een warm België’ zamelt al langer laptops in. Ze laten de draagbare computers weer helemaal in orde maken en verkopen ze dan voor die opmaakkost aan lokale besturen en armoede-organisaties. Met steun van Telenet en de Vlaamse overheid lanceerden deze ondernemers nu het project ‘Maak van uw hardware heartware’ waarbij gemeenten tijdelijk gratis laptops kunnen krijgen voor inwoners in kansarmoede. Het aantal laptops dat voor elke aanvragende gemeente beschikbaar zal zijn, hangt af van het aantal bruikbare laptops dat de projectorganisatie kan inzamelen en het aantal aanvragen dat ze op 28 februari 2022 heeft ontvangen. Vanuit de gemeente Kapellen werd in samenspraak met vzw Doedeskaden een aanvraag ingediend voor 90 laptops. Hiervoor zal een partnercontract ondertekend worden. vzw Doedeskaden zorgt in samenspraak met het Sociaal Huis voor de verdeling van de laptops.

maandag 25 april 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: