Heraanplant straatbomen in de Bernard de Vadderlaan

BoomsoortenIngenieur Johan Possemiers analyseerde de toestand van de resterende straatbomen in de Bernard de Vadderlaan en stelde een heraanplantingsvoorstel voor. In de Bernard de Vadderlaan worden enkel nog de slechtste zomereik en de minst kwalitatieve jonge beuk met stamschade nog gerooid in de loop van het najaar 2022. De overige 6 jonge bomen en de 5 volwassen zomereiken blijven voorlopig behouden op de bermen. De toestand van deze bomen wordt de komende jaren opgevolgd, indien de toestand zou verzwakken om welke reden dan ook, kunnen ze alsnog gerooid worden en vervangen worden door de gekozen heraan te planten boomsoort. De bewoners zullen nog per brief worden geïnformeerd over de aanpak van de laanbomen en kunnen kiezen tussen de 3 verschillende heraanplantingsmogelijkheden:
– Acer platanoides ‘Schwedleri’, een cultivar van de Noorse esdoorn;
– Alnus spaethii ‘Spaeth’, een cultivar van de zwarte els;
– Tilia cordata ‘Böhlje’, een cultivar van de winterlinde.

donderdag 12 mei 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: