Opstart Burgermeldpunt Mijn Mooie Straat

VuilnisbakOKMijn mooie straat is een online tool ontwikkeld door Mooimakers (OVAM) ter ondersteuning van Vlaamse lokale besturen. Het is een gratis en erg gebruiksvriendelijk platform dat interne processen rond onder andere zwerfvuil en sluikstort zoveel mogelijk digitaliseert en analyseert. Het stimuleert samenwerking tussen verschillende ploegen en diensten en voorziet geautomatiseerde rapportage. Het platform bestaat uit twee luiken: een meldingenluik en een vuilnisbakkenplan:
• De module vuilnisbakkenplan laat toe om de straatvuilnisbakken binnen de gemeente te inventariseren. Van elke vuilbak dienen de exacte locatie, uiterlijke kenmerken (materiaal, kleur, …), foto’s en ledigingsfrequentie geregistreerd te worden. Dit kan eenvoudig met een smartphone. De vuilbakken kunnen vervolgens gemonitord worden door regelmatig metingen uit te voeren bij de lediging (leeg, halfvol, vol, overvol). Zo kan de ledigingsfrequentie geoptimaliseerd worden en kan een eventuele problematiek in kaart worden gebracht. In de rapportage worden statistieken gegenereerd over de uitgevoerde metingen, de evolutie in vullingsgraad, de gemiddelde vullingsgraad, sluikstort problematiek, …
• Via het meldingenluik kunnen alle soorten meldingen met betrekking tot openbare netheid geregistreerd, opgevolgd en afgehandeld worden. Na registratie kunnen de meldingen worden toegewezen aan de verantwoordelijke ploeg/dienst die de melding kunnen afhandelen. Deze diensten en ploegen kunnen door het lokale bestuur worden gepersonaliseerd (zo kunnen ook politie, gemeenschapswacht, vrijwilligers, … worden toegevoegd). Het is ook mogelijk om burgers meldingen te laten maken, via het Burgermeldpunt. In het meldingenoverzicht kunnen alle meldingen worden opgevolgd. per categorie; het aantal meldingen per status; het aantal meldingen per ploeg,…

vrijdag 27 mei 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: