Vastgoedbeleid SURE2050

EnergiebesparingOKEen duurzaam gemeentelijk vastgoedbeleid en –beheer zorgt er niet alleen voor dat de waarde van het eigen patrimonium behouden blijft, het wordt ook een noodzaak om het patrimonium toekomstbestendig te maken en om te voldoen aan de regelgeving met betrekking tot energiebesparingen en CO2-uitstoot. Een belangrijke stap hierbij is het bepalen van de strategische beleidsdoelen voor het gemeentelijk vastgoed. Dit kan een eerste stap betekenen in het opstellen van een gemeentelijk strategisch vastgoedplan. Het schepencollege heeft ingestemd om een geassocieerde gemeente te worden van het Europese SURE2050 project. Geassocieerde gemeenten ontvangen de nieuwsbrieven, uitnodigingen voor webinars rond energiebesparing en energiemanagement en krijgen toegang tot het leerplatform met sjabloons en opnames van eerdere webinars en events. Hierdoor kan de gemeente leren van de trajecten van andere gemeenten en de documenten gebruiken als inspiratie om zelf een vastgoedstrategie uit te werken.

donderdag 2 juni 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: