Uit de gemeenteraad van maandag 20 juni 2022

gemeenteraadDe raadsleden kregen een drukke agenda voorgeschoteld want achtereen volgend werd de kindergemeenteraad, de raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB), de raad voor maatschappelijk welzijn, de raad van bestuur van het Autonoom Parkeerbedrijf en de gemeenteraad afgewerkt.

Uit de gemeenteraad zelf noteerden we dat het bestuur in 2021 slechts 11 klachten van burgers had binnengekregen waarvan een heel deel zelfs niet bestuursgebonden waren.

Burgemeester Dirk Van Mechelen gaf omstandig uitleg bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Alle raadsleden stonden dan ook volmondig achter de beslissing om containerunits te plaatsen die moeten dienen voor een collectieve tijdelijk  opvang van deze mensen.

Open Vld schepen Luc Janssens van financiën en begroting gaf toelichting bij de derde aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025, waarop deze wijziging zonder meer ook werd goedgekeurd.

Tot slot kon Open Vld schepen voor Jeugd An Stokmans aan de raadsleden meegeven dat de verhuis van Jeugdhuis Zwarte Paula naar de Zilverenhoek door de jongeren met heel veel enthousiasme beleefd en gevierd werd waarop de raadsleden goedkeuring gaven aan de convenant 2022-2024.

dinsdag 21 juni 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: