Wedstrijd “project verkeersveiligheid” voor lagere scholen

verkeersschoolOKIn het kader van een herdenkings- en aandachtsmoment in steden en gemeenten voor overleden en zwaargewonde verkeersslachtoffers, organiseert het gemeentebestuur jaarlijks een wedstrijd voor lagere scholen.

Deze dienen een project in rond verkeersveiligheid. Op basis van op voorhand bepaalde criteria (zoals betrokkenheid en participatie van de leerlingen, link met de eindtermen, ….) worden deze projecten door het gemeentebestuur beoordeeld. Na het opmaken van een rangschikking ontvangen de scholen dan een geldprijs van respectievelijk 750, 600 en 500 euro.

Dit jaar kwam GO! Irishof Kapellen als winnaar uit de bus, gevolgd door Basisonderwijs De Platanen en Basisonderwijs Zilverenhoek. Het gelauwerde project voorzag in enkele beperkte infrastructuurwerken in de directe schoolomgeving met een grote impact op de veiligheid. De beide andere ingediende projecten hadden betrekking op de sensibilisering van de ouders en kinderen om op een veilige en duurzame wijze naar school te komen en ook veilig te parkeren.

dinsdag 28 juni 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: