Generatie rookvrij

RookvrijOKLogo Antwerpen wil samen met de 5 gemeenten binnen de Eerste-Lijns-Zorg (ELZ) Noorderkempen werken aan een ‘generatie rookvrij’. Doelstelling is om kinderen te beschermen tegen tabaksrook. Roken in het bijzijn van kinderen moet ”gedenormaliseerd” worden, waardoor rookvrij de norm wordt.

Focus van het project ligt op kinderen geboren vanaf 2019. Er wordt gestart met 1 rookvrij speel- of sportterrein binnen de gemeente, met op termijn de ambitie om zoveel mogelijk plaatsen waar kinderen komen rookvrij te maken (termijn 3 jaar). Dit alles zal met ondersteuning van Logo en de intergemeentelijke preventiewerker worden uitgewerkt.

Het college gaat akkoord met deze werkwijze en kan het label ‘rookvrije gemeente’ aanvragen. Het doel is dat elke gemeente zijn eerste rookvrije pleintje heeft tegen midden november 2022.

dinsdag 12 juli 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: