Projectsubsidie ‘over drempels’: #delink

SubsidieOK4Eén van de hoofddoelstellingen van jeugd & cultuur bestaat erin zoveel mogelijk kinderen en jongeren te bereiken, met extra aandacht voor de meest kwetsbare, en moeilijk bereikbare personen. Inschrijven op de projectoproep ‘over drempels’ was hiertoe een uitgelezen kans. Immers een éénmalige subsidie van € 40.000,00 kan hiermee worden verkregen voor projecten om zo de drempels die het recht op vrije tijd van kinderen en jongeren in de jeugdhulp belemmeren, weg te werken.

Via de projectoproep wil men een duurzame samenwerking tussen organisaties die actief zijn in de vrije tijd van kinderen en jongeren, jeugdhulp en lokale besturen stimuleren met het oog op het versterken van het recht op vrije tijd van kinderen en jongeren in de jeugdhulp.

Via de subsidie kunnen we een vrijetijdsverbinder aanwerven: een sociaal werker / verbinder / bruggenbouwer (projectnaam #delink) die inzet op het verlagen van de drempels en gezinnen/jeugd faciliteert bij het inschrijven voor, deelnemen aan, input geven op vlak van activiteiten.

De subsidieaanvraag werd ingediend in maart en midden juni positief beoordeeld met een score van 79% door het Departement Cultuur, Jeugd en Media, het Agentschap Opgroeien en minister van Jeugd Benjamin Dalle. Bijgevolg komt Kapellen in aanmerking voor een subsidie van € 40.000,00

vrijdag 22 juli 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: