Actie afvalarm winkelen

recycleerbaarOKAfgelopen jaren werden er samen met Avansa verschillende sessies georganiseerd, waarin de inwoners input konden geven in verband met klimaatacties. In samenwerking met het schepencollege werd de sensibiliseringsactie “afvalarm winkelen” verder uitgewerkt.

Bij deze actie worden de lokale handelaars, waar klanten welkom zijn met hun eigen potjes en tasjes, in de kijker gezet. Voor deze handelaars zal er een sticker voor de vitrine worden voorzien, alsook een herbruikbare, katoenen draagtas voor de klanten.

Het schepencollege gaf toestemming voor de aankoop van de betreffende stickers en draagtassen en koos hierbij ook een ontwerp voor beiden. Daarnaast werd er ook beslist dat de namen van de handelaars die deelnemen aan de actie, zullen genoemd worden in InfoKapellen.

Tenslotte werd er nog afgesproken dat er ook zal bekeken worden of de actie ook kan uitgerold worden op de markt op donderdag.

vrijdag 30 december 2022
Vond u dit artikel interessant? Schrijf u in op onze e-mail of RSS en blijf dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Kapellen!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in volgende artikels: