Lid worden

Open Vld Kapellen heeft meer dan 700 leden. Als je hen vraagt waarom ze lid zijn, dan zou je waarschijnlijk heel wat verschillende antwoorden krijgen. Wij zetten alvast 10 goede redenen op een rijtje om lid te worden van Open Vld.

1. Je geeft gestalte aan het liberalisme

Liberaal land, gelukkig landVrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van alle mensen vormen de liberale beginselen. Deze zijn vastgelegd in de Beginselverklaring en Novemberverklaring van Open Vld. Door lid te worden, onderschrijf je deze uitgangspunten.

2. Jouw stem telt Open Vld Kapellen en Open Vld nationaal

MicrofoonDe Open Vld is een democratische vereniging waarin iedere stem telt. Als lid praat je mee en beslis je mee. In geen enkele andere partij kunnen de leden zo makkelijk beslissen een congres te houden, waar standpunten worden bepaald die de partijtop moet naleven. Als lid word je uitgenodigd voor nationale en Kapelse congressen, debatten en werkgroepen.

3. Jij bepaalt wie verantwoordelijkheid krijgt

StemcomputerAls lid beslis je mee wie in het bestuur van Open Vld Kapellen zetelt. Maar ook de lijstsamenstelling voor verkiezingen wordt aan de leden ter goedkeuring voorgelegd. Ook de nationale Open Vld voorzitter wordt rechtstreeks door de leden verkozen.

4. Je kunt zelf actief zijn in de partij

LintAls Open Vld-lid kun je actief worden in bestuurlijke of politieke functies. Bijvoorbeeld als lid van de gemeenteraad, bestuurslid van de Open Vld Kapellen of lid van het lokale campagneteam. Zo kun je jouw talent inzetten en aandachtspunten realiseren.

5. Je blijft op de hoogte van de politieke actualiteit

VLD MagazineOpen Vld-leden worden op de hoogte gehouden van wat speelt op het politieke toneel. Zo ontvang je tweemaandelijks het Open Vld-Magazine met thema-dossiers over actuele onderwerpen. Je kan je abonneren op de wekelijkse digitale nieuwsbrief met daarin actualiteit uit de verschillende fracties van het federale en Vlaamse parlement en de partij. Daarnaast is er ook de het huis-aan-huis-blad van de Open Vld: De Lokale Burgerkrant. Deze krant wordt periodiek uitgegeven door meer dan 300 Open Vld-afdelingen en valt jaarlijks in maar liefst 8 miljoen brievenbussen.

6. Je bent welkom op onze activiteiten

ActiviteitOpen Vld Kapellen organiseert elke maand een activiteit. Van de nieuwjaarsreceptie en een congres, tot een fietstocht, een barbecue of het Bal. Als lid word je zeker uitgenodigd! Tijdens deze bijeenkomsten en vergaderingen ontmoet je politieke verantwoordelijken en vele nieuwe mensen, die deel kunnen zijn van een inspirerend netwerk.

7. Kadervorming en werkgroepen

WerkgroepAls lid van Open Vld kan je deelnemen aan kadervormingen en werkgroepen. Het aanbod is zeer gevarieerd. Van inhoudelijke cursussen over het liberalisme tot trainingen in vergader- en discussietechnieken.

8. Een kijkje achter de schermen van de Melsens- en Wetstraat

ParlementAls nieuw lid kan je deelnemen aan de welkomstdag die eenmaal per jaar wordt georganiseerd. De rondleiding start op het nationale Open Vld-partijsecretariaat in de Melsensstraat in Brussel en gaat dan verder naar het Vlaams of federaal Parlement.

9. Je geeft financiële armslag

Leden vormen de belangrijkste bron van inkomsten en geven de organisatie de nodige financiële armslag om goed te kunnen functioneren en dus om goede politiek te bedrijven.

10. Je ondersteunt onze politici

Als lid van de Open Vld uit je jouw sympathie voor onze partij en voor de werkzaamheden van onze politici in gemeenteraden, fracties.

Wil je lid worden?

Stuur dan een e-mail met je contactgegevens naar info@vldkapellen.be en stort je bijdrage voor het lidmaatschap op rekeningnummer van Open Vld Kapellen  BE 41 7510 0167 5110.