10.000 stappen: “ elke stap telt “

10.000 stappen: “ elke stap telt “

16 februari 2023

GezondheidSport

Het 10.000-stappenproject is een wetenschappelijk onderbouwd project dat het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw al jaren succesvol coördineert met de steun van de Vlaamse overheid. Het project heeft bewezen dat het burgers effectief meer in beweging brengt.

Vanaf 2021 is Kapellen mee in het project gestapt om haar inwoners aan te zetten tot meer bewegen. In 2021 werd de focus gelegd op ‘stappensignalisaties’ in het straatbeeld en in 2022 werd met de “Warme Noorderkempen wandeling” aangezet tot meer bewegen. Voor 2023 wil men inzetten op het “STOP-principe en gezonde mobiliteit”.

Het schepencollege keurde nu ook de aanleg van een beweegroute in natuurdomein Het Rood goed (gelegen aan de Streepstraat). De route volgt de officiële paden en zal worden aangeduid met kleine houten paaltjes met pijltjes en beweegborden. Aan het begin van de route wordt een startbord geplaatst.

Ook zal je in de bibliotheek binnenkort enkele beweegborden aantreffen. Deze komen er ook nabij het geboortebos aan het fietspad van de Fortdreef en nabij de hondenweide en de tank ter hoogte van het fort van Kapellen. Ook in het gemeentepark (ingang ter hoogte van het kaartershuisje, aan de groendienst en aan de beweegtoestellen) zullen borden geplaatst worden.

Nieuws uit Kapellen