Campagne 10-daagse Geestelijke Gezondheid

Campagne 10-daagse Geestelijke Gezondheid

14 september 2023

Gezondheid

Vlaanderen telt al meer dan 40 warme gemeentes, waar een omgeving wordt gecreëerd die inwoners ondersteunt en versterkt.

Ook Kapellen is sinds vorig jaar ingestapt in het traject, in samenwerking met LOGO en binnen de eerstelijnszone. Onder meer met “Warme William” werd er ingezet op het mentaal welbevinden van alle bewoners en specifiek de kinderen en jongeren. Men wil de kwetsbaarheid bespreekbaar maken en ervoor zorgen dat iedereen de weg vindt naar hulp.

Het college stemde in met een aantal acties in het kader van de jaarlijkse 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (van 1 tot 10 oktober 2023).
Verschillende gemeentelijke diensten organiseren dit jaar samen een basisaanbod om deze campagne onder de aandacht te brengen.

Zo zal je in Info-Kapellen een overzicht van alle acties kunnen vinden. Onder meer de bekleding van de ramen en spiegels in alle publieke gemeentelijke locaties met stickers in het thema “spreken in het straatbeeld” (LOGO), een thematafel in de BIB, een wandelaanbod en een 10-daagse challenge #Kapelsgelukske.

De “Warme William-bank” wordt opnieuw ingezet, er wordt gratis yoga georganiseerd en de werking van de partners van het Huis van het Kind Kapellen zal in de kijker geplaatst worden.

De gemeente Kapellen neemt ook deel aan de ‘broodzakken-actie’ van LOGO en ook intern zullen campagnes uitgewerkt worden.

Nieuws uit Kapellen