Nacht van de Duisternis

Nacht van de Duisternis

31 augustus 2023

Milieu

Sinds 1995 wordt de ‘Nacht van de Duisternis’ georganiseerd door de vereniging ‘Preventie Lichthinder’ met als doel aandacht te vragen voor lichtvervuiling.

Ook de gemeente Kapellen deed in het verleden al verscheidene malen mee aan deze organisatie. Er is in Kapellen al heel wat vooruitgang geboekt qua lichtvervuiling sinds 2014, onder andere door een aangepast brandregime van de openbare verlichting.

Dit jaar neemt de gemeente Kapellen opnieuw deel omdat dit een concept is over heel Vlaanderen, met heel veel media-aandacht voor dit onderwerp. Dit is nuttig om inwoners extra te informeren en te sensibiliseren over de problematiek van de lichtvervuiling.

Kapellen zal in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos 10 wandelingen (met maximaal 10 personen) op 14 oktober aanstaande organiseren in het Mastenbos / Loopgravenpad. Er is voor elk wat wils, namelijk een wandeling voor geschiedenisliefhebbers (Loopgravenpad) of een wandeling voor fauna- en floraliefhebbers (Mastenbos).

Gidsen zullen voorhandig zijn. Na de wandeling zal een soepje of drankje worden aangeboden, inschrijvingsprijs is € 2,50 per persoon. Verder info zal via Info Kapellen, sociale media en website gegeven worden.

Nieuws uit Kapellen