Open Vld herschikt bestuursmandaten

Open Vld herschikt bestuursmandaten

9 november 2022

Gemeenteraad

Onze collega Ria Janssens – Van Oncen (° 1956) heeft beslist om vanaf 1 november van haar welverdiend pensioen te genieten waardoor ze terug meer aandacht aan haar familie kan besteden.

Zij nam daarom, in overleg met de fractie, ontslag als gemeenteraadslid en schepen van de gemeente Kapellen.

Ria werd verkozen als gemeenteraadslid bij de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 en zetelde vanaf 2 januari 2007 als schepen voor de liberale ploeg, waar zij als de echte spring in het veld opkwam voor groot en klein en voor jong en oud. Zij blijft een steunpilaar voor onze liberale ploeg en een voorbeeld van hoe je aan lokale politiek doet. Met passie, met overtuiging en met heel veel engagement. Dank je Ria.

Hierdoor heeft Open Vld Kapellen haar bestuursploeg herschikt en wordt Evelyne Haud’huyze (° 1993), huidig fractieleider, voorgedragen als nieuwe schepen. Zij zal bevoegd zijn voor Jeugd, Gezondheidszorgen, Ontwikkelingssamenwerking en de Academie “Muziek en Woord”. De bevoegdheid Jeugd neemt zij over van An Stokmans, die bijkomend bevoegd wordt voor Senioren en Markten.

Erik Dilliën (°1960 ) zal Ria opvolgen als lid van de gemeenteraad waarin Tayfun Genç (° 1987) de nieuwe fractieleider wordt van Open Vld.

Tenslotte zal Lien Van Mechelen (°1984) als opvolger van Evelyne Haud’huyze zetelen in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst.

Wij willen Ria danken voor de meer dan twee decennia inzet voor Open VLD Kapellen en voor de ganse Kapelse bevolking en wensen Evelyne, Tayfun, Eric en Lien veel succes.

Nieuws uit Kapellen