Rattenbestrijding

Rattenbestrijding

14 juni 2024

Milieu

Een schuilplaats en wat eten, meer hebben ratten niet nodig. Ook de aanhoudende regen lokt ratten naar de oppervlakte. Daardoor zijn ze overal, ook in Kapellen.

De gemeente bestrijdt ratten op het openbaar domein zoals op het Dorpsplein of in gemeentepark Beaulieu. Ondanks de acties blijven de ratten helaas opduiken.

De gemeente kocht daarom nieuwe, gespecialiseerde apparatuur aan om ratten te bestrijden. Die apparatuur wordt eind juni geleverd. Gemeentemedewerkers volgen ondertussen een opleiding om die apparatuur te gebruiken in de strijd tegen de ratten.

Achtergelaten etensresten maken dat ratten zich snel en verder verspreiden. Denk daarbij onder meer aan het voederen van de eendjes en duiven in het park. Om die reden worden er binnenkort borden in het park geplaatst om dit onder de aandacht van bezoekers te brengen.

Kapellenaren die in hun tuin last hebben van ratten, kunnen bij de gemeente gratis klemmen ontlenen om ratten te vangen.

Lukt de bestrijding op privéterrein niet zo goed? Meld dat dan bij de gemeentelijke balie Ruimte & Wonen. Een medewerker van de technische dienst komt dan bij je langs met raad en nuttige tips.

Ook op de gemeentelijke website www.kapellen.be vind je tips om ratten te voorkomen. Klik hier.

Nieuws uit Kapellen