Relighting basisschool De Platanen

Relighting basisschool De Platanen

30 mei 2024

Onderwijs

De gemeentelijke basisschool De Platanen wordt op dit ogenblik verlicht door middel van een TL-verlichting. Deze is de grootste elektriciteitsverbruiker op deze locatie.

Door de engagementen van de gemeente in het kader van de burgemeestersconvenant en het Lokaal Energie- en KlimaatPact wordt deze verlichting vervangen door energie-efficiëntere LED-verlichting.

Het betreft hier de verlichting op het gelijkvloers en de eerste verdieping (de speelplaats en de gangen werden reeds voorzien van LED-armaturen).

De gekozen LED-armaturen zijn duurzaam en performant. Het kwalitatieve eindresultaat van de verlichting wordt aangetoond door middel van lichtstudies.

Door het realiseren van dit project wordt een verminderd energieverbruik en verminderd onderhoud behaald. Dit maakt dat deze investering al na 6 à 7 jaar zal terugverdiend zijn, afhankelijk van de effectieve branduren en de fluctuerende energieprijzen.

Na onderhandelingsprocedure waarbij verschillende gespecialiseerde firma’s werden aangeschreven, werd de opdracht gegund voor een bedrag van € 68.426,00 inclusief btw.

Nieuws uit Kapellen